Kako negovati svoju žensku energiju

Photo by Pixabay on Pexels.com

Bez obzira na naš biološki pol, svi u sebi nosimo mešavinu muške i ženske energije i obe su nam potrebne u svakodnevnom životu. Mušku energiju karakterišu rad i postizanje ciljeva, logika i racionalnost. Izvor ove energije je u stanju svesti koja teži ka – RADITI. Ženska energija je intuitivnija, emotivna, orijentisana na primanje i prepuštanje i potiče iz BITI.

Kada su muška i ženska energija u nama izbalansirane, doživljavamo osećaj harmonije i ispunjenosti. Kada su u neravnoteži, osećamo više otpora i stresa u svakodnevnom životu.

Kroz procese lične spoznaje i transformacije, što je sasvim očekivano, prolazio sam kroz osvešćivanje a zatim i umeće balansiranja svoje muške i ženske energije. Iako sam smatrao (bio pogrešno programiran) da me moj ženski energetski aspekt može odvesti tamo gde ne želim, život me je demantovao. Kada negujem svoju žensku energiju, ja otkrivam izvor kreativnosti, lepote, radosti i moći. Zapravo otkrivam i prihvatam svoje pravo BIĆE.

Da li je moguće uravnotežiti svoju mušku i žensku energiju, tako da možemo da postignemo sjajne rezultate (muška energija) a da istovremeno ispoljimo mudrost, prepuštanje, emocije, kreativnost (ženska energija)? Potpuno sam siguran da je moguće. I ne samo da je moguće, nego i da je od životne važnosti a pogotovo za žene koje sve češće zanemaruju svoj ženski aspekt.

Ova mentalna, energetska i fizička ravnoteža je nešto što svakodnevno istražujem i kultivišem i želeo sam da u nastavku teksta podelim sa vama tri veoma važne stvari koje me podržavaju na tom putu. Videćete da je naglasak na ženskom energetskom aspektu – BIĆU, jer izgleda da je to ono što je većini ljudi današnjice potrebno.

Spoznaj sebe i ispolji svoju autentičnost

Ko što sam već napisao u tekstu Da bi ste bili autentični, pratite ova tri putokaza pod pojmom autentičnost se podrazumeva nešto što je izvorno, istinito, jedinstveno, verodostojno. Da bi ispoljili svoju pravu energiju i sve svoje potencijale, potrebno je:

 • da se ne pretvarate pred svojom okolinom,
 • da ste originalni i imate svoj integritet.
 • da govorite i ponašate se u skladu sa svojim životnim vrednostima i idealima, ne strahujući da to pokažete uvek i pred svakim.

A da li zaista znate:

 • Koje su vaše životne vrednosti?
 • Koji su vaši prioriteti u životu?
 • Koja vaša uverenja vas sprečavaju da ostvarite „sebe“?
 • Koje su vaše snage koje vam mogu pomoći da živite svoje vrednosti i ostvarite svoje prioritete?

Odgovori na ova pitanja će vam pomoći da budete ono što jeste. U ovome vam mogu pomoći kroz seanse spiritualnog koučinga.

Sat vremena dnevno samo za sebe

Pustite svoj intelekt (muška energija) da se odmori dok se povezujete sa svojim telom, svojim prirodnim prisustvom i intuicijom (ženska energija). Odvojte vreme samo za sebe. Nemojte ništa da radite i jednostavno BUDITE. A evo nekoliko predloga za to:

 • Prošetajte u parku, pored reke ili u prirodi.
 • Zapalite sveće i slušajte tihu muziku.
 • Meditirajte.
 • Uradite sebi Reiki tretman, a ako ne znate kako, javite mi se za obuku.
 • Slušajte moje vođene meditacije sa anđelima koje će vas relaksirati.

Stvaraj bez cilja

Jako je važno da ispoljimo kreativnost, ili u suprotnom zaustavljamo deo energije koja dolazi sa nekog višeg, duhovnog plana. Mene je od klinačkih dana na magičan način privlačila fotografija, taj kreativno zamrznuti odsečak vremena. Daleko sam od vrhunskih i ne trudim se da budem (možda i bih kada bi mi to bio posao, što je opet muška energija).

A koji je vaš hobi i da li sebi dajete vreme za kreativnost?

Ono što je meni bitno kada uzmem fotoaparat u ruke, je ulazak u neki drugi svet. U njemu postojimo samo ja i prizor koji mi privuče pažnju. Taj teško opisiv osećaj nema cenu. Zbog toga povratak u ovaj svet uvek donosi delić nečega uzvišenog…

Dakle, da bi se ispoljila kreativna energija, izrazite se, na bilo koji način. Pustite kontrolu i ne razmišljajte o rezultatu. Pišite, uzmite neke boje, komad gline, bilo šta… Uronite u radost stvaranja samo da biste izrazili svoju kreativnu energiju a ukoliko još pozovete anđele da Vam pomognu u ovome, napravii ste pun pogodak.

Објавио/ла: Denis Tomović

Pomažem ženama koje imaju snažnu mušku energiju i još snažniju potrebu da ispolje svoj ženski potencijal. Iscelitelj sam i medijum za anđeoske energije.

2 мишљења на „Kako negovati svoju žensku energiju

 1. Stalno čitam o tome koje su karakteristike žene. Ja sam takav tip da mi je potrebno dati konkretan odgovor. U čemu se ispoljava mudrost žene, emotivnost i nežnost? I kako biti žena koja finansijski nije obezbeđena, niti imao svoj stan niti posao koji je dobro plaćen.. Nego prezivljava radeći 2 posla i vodeći brigu o detetu i bolesnoj majci?

  Свиђа ми се

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: