Sedam godina Reikija

Na današnji dan, pre sedam godina, prošao sam obuku za prvi stepen klasičnog, Usui Reikija. Ne, nije to bila moja potreba da se iscelim od neke bolesti, niti sam imao bilo kakvih emotivnih problema. Naprotiv, Reiki je moj zadatak sa kojim sam došao na Zemlju. Na taj zadatak, podsetio me je arhanđeo Rafail tokom jedne vizije u kojoj mi se javio.

Na moje pitanje: –Na koji način mogu najbolje da pomažem ljudima? – dobio sam kratak i jasan odgovor: – Isceljivanjem!

Kada sam zatražio da mi objasni koju metodu da primenjujem, kroz jednu sliku koju mi je prikazao, arhanđeo Rafail mi je nedvosmisleno dao odgovor da se radi o Reikiju.

Vođenu meditaciju sa arhanđelom Rafailom poslušajte ovde

Reiki je energija koju sam bezuslovno prihvatio, energija koju sam od prvog trena osećao i razumeo na mnogo dubljem nivou nego što je to uobičajeno. Verovatno otuda i reakcija pojedinih osoba čije mišljenje i iskustvo izuzetno uvažavam, koje su iskusile moje tretmane i koje govore da je moj Reiki – čista duhovnost, spiritizam, nešto što prodire duboko…

Iako sam u svet Reikija ušao „po zadatku, da bih pomagao ljudima“ kako imam običaj da kažem, Reiki je i meni doneo mnogo koristi. Kroz moju Reiki praksu i autotretmane koje i nakon svih ovih godina radim sebi gotovo svakodnevno:

– dobio sam smirenost koja je protiv-teža mom brzom i aktivnom temperamentu,

– naučio sam da se suočim sa svojom visokom osetljivošću,

– sposoban sam da sa lakoćom prevaziđem svakodnevne stresne situacije i nadoknadim energiju koja se crpi tempom života i u okruženju koje traži česti reset,

– zaronio sam dublje u svoju suštinu,

– „pročistio“ se i postao sposoban za još kvalitetniju komunikaciju sa anđelima,

– došao do nekih dodatnih metoda koje mi mnogo znače,

– naučio sam da ljude i ljudsko telo čitam „kao knjige“ kada leže ispred mene na stolu za masažu,

– i još mnogo toga, o čemu ću pisati i govoriti drugom prilikom.

A šta je sa ljudima, sa kojima sam radio do sada?

Više od tri hiljade tretmana (ovo je broj od pre par godina, kada sam i prestao da brojim) i više stotina inicijacija od kada sam pre pet godina postao učitelj Reikija, samo su deo slike koja se jednom rečju može nazvati:

  Transformacija

Velikom broju ljudi pomoću Reikija, uz naravno, obavezan razgovor koji usmerava i dodatno pomaže, pomogao sam da transformišu svoju svest, svoju energiju, a kao posledicu toga i materijalno okruženje.

Postoje i one osobe kojima nisam uspeo da pomognem. Pojedinima zbog svog početnog neiskustva, nekima zato što je njihov Put takav da je potrebno da prođu kroz određene životne situacije, nekima zbog snage ega koji nije dozvoljavao da dođe do transformacije, a nekima zato što im zaista Reiki kao metoda nije odgovarao.

Ali dobro. I to je takođe deo mog Puta. Od svake osobe sa kojom sam „sarađivao na istom zadatku“ – zadatku transformacije, kao i duhovnog i materijalnog osvešćivanja kroz Reiki, naučio sam mnogo toga.

Bez obzira da li sam u svom radu postigao ono što se od mene očekivalo ili je za rešenje bilo potrebno zatražiti pomoć od nekoga drugoga, svaki moj klijent je imao svoju priču i lekciju za mene. Na ovome sam neizmerno zahvalan, jer su me te lekcije usmeravale ka daljim istraživanjima i eksperimentima sa dodatnim tehnikama, a svakako produbile su moju svest o tome na koji način božanska kreativnost pronalazi svoj put kroz ljudska tela.

I naravno, nastavljam dalje, što bi se reklo „punom parom“. Reiki još uvek ima mnogo toga da mi ponudi, otkrije, usmeri…

Објавио/ла: Denis Tomović

Pomažem ženama koje imaju snažnu mušku energiju i još snažniju potrebu da ispolje svoj ženski potencijal. Iscelitelj sam i medijum za anđeoske energije.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: